Takk for oss Lofoten

Ja så kom altså vårt Lofoten-opphold til en ende, men for en fantastisk reise vi har hatt! Vi pakket bilen og dro avgårde fra Oslo den 20. mars og nå litt over 5 måneder senere er vi plutselig tilbake. Var det bare en drøm? Det føles litt sånn ut av og til. For det er jo litt spesielt å skulle ta 24 uker ferie og bo et helt nytt sted, og ha en helt annen hverdag enn det man har blitt vant med de siste årene. Vi hadde ikke noe spesielt mål med reisen vår annet at vi jaktet på store og små opplevelser i den spektakulære naturen. Det har vi definitivt fått! Nye fjell er besteget både på ski og til fots, og vi har virkelig fått kjenne på hvor varmt det kan bli i et telt når sola aldri går ned. Vi har har vært så heldig som har fått besøk av mange gode venner, og det har virkelig vært en stor glede å få dele helt nye opplevelser sammen. Totalt har faktisk 35 av våre venner vært på besøk på øya, det er helt utrolig! Tusen takk til alle som tok seg turen, turen hadde ikke vært den samme uten dere!

Det å være i Lofoten over tid er noe helt unikt. Her har man tid til å leve og la inntrykk og opplevelser synke inn. Man føler at man er del av noe større, og man lever mye mer i takt med naturen. Fjellene er ekstreme, havet er enormt og været kan gå fra vindstille til storm på bare noen få timer. Å føle på dette gjør også noe med hvordan man tenker på livet generelt.

I mange mange generasjoner har folk overlevd og drevet næring i disse områdene, og i år 2017 var det altså vi som skulle se hvordan en vår og en sommer utarter seg i Henningsvær. I 1983 ble det broforbindelse til Henningsvær, men før det var det bare en samling av øyer uti havgapet, og Vakthusøya var en av dem. Men som det fiskebruket Vakthusøya en gang var, så kunne man ikke bare kjøre avgårde på dynga med det som kanskje ikke lenger ble brukt. Det ble værende der. I løpet av vårt opphold har vi brukt mange timer på å rydde opp og stelle i stand i mye gammel historie. Og vi har lært mye!

Og her noen tilbakeblikk på noe av det vi har gjort:

 • Vi tørket vår egen fisk og lagde mat med den, og det fungerte utmerket! (Stekt tørrfisk, samt tørrfiskkrem (Mantecato) som vi fikk servert i Venezia).

 

 • Vi bygde et hønsehus, men fikk oss aldri høner 🐓 (men gøy var det å snekre litt igjen!)
  IMG_5804
 • Vi forlovet oss! ❤️
  fullsizerender-2.jpg
 • Vi fant noen gåsegg på øya, som vi spiste 🙈 (De var 3x hønseegg og veldig gode!)FullSizeRender

 

 • Selve om CJ definitivt fisket mest, var det Maja som fikk den største fisken. 6,5 kg!

IMG_6111

 

 • Vi fikk med oss konsert på toppen av Festvågtind (541 moh) i 20 grader ☀️

   

 • Vi besteg en hel haug av fjelltopper, men har heldigvis noen igjen som vi kan når vi kommer tilbake.fullsizerender-7.jpg
 • Vinneren av fiskekonkurransen ble til slutt Pirum-Michael med sin brosme på 6,1 kg tatt 1. mai-helgen. En flaske Fisk vil bli overrakt til Michael ved en passende anledning! Gratulerer så mye! 🎣

 

Det har vært en stor fornøyelse å tilbringe disse månedene i Lofoten. Tusen takk til Wilhelm for at vi fikk mulighet til å være på Vakthusøya. Vi gleder oss allerede til vi skal nordover igjen!

Takk for at du fulgte bloggen, håper du likte den og videoene 😀

Takk for oss!

Hadet bra for denne gang Lofoten ❤ Vi sees igjen!

IMG_7540

 

Tips:

Hvis du også ønsker et opphold på Vakthusøya, så kan du nå leie et av husene på AirBnb!

Vakthusøya
Klikk her for å komme til AirBnB annonsen

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer om “Takk for oss Lofoten

 1. Takk for at vi har kunnet følge bloggen, det har vært en opplevelse i seg selv – samt ikke å forglemme aktiv deltakelse og voldsom hjelp underveis :-). Kommer til å savne innleggene i dagene fremover….
  Velkommen tilbake sørpå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s