Gjesteinnlegg – Audun og Tina

Da det gikk rykter om at søringene i Henningsvær slet med kaldt vær og sludd pakket Audun og Tina ned finværet i Oslo og satte kursen nordover. Etter en flytur og noen timers kjøring i midtnattsol ankom de Henningsvær i halv 2 tiden og ble møtt på kaien av Maja og Carl Joachim. En liten båttur over sundet ventet og snart var vi på plass på Vakthusøya.

Basert på fantastiske solskinnsmeldinger på YR fristet Maja og Carl Joachim oss med, nærmest på direkten, på telttur sørover i Lofoten. Ingen hadde forventninger om at hele uken skulle bli så strålende som den ble, så med sekkene pakket og klar hev vi oss i bilen og suste avgårde sørover til Reine. Knallfint ble det hvertfall, sjekk bare her: Fra paradis til helvete

IMG_3065_bunes

Etter en fantastisk tur med panoramautsikt til midtnattsola var det klart for litt arbeid på øya. Ved ble saget, kvister kvestet og vafler stekt og spist ute. Etter lunsj måtte middagen fiskes. Audun fikk en skikkelig lofottorsk på 5,6 kg noe som holdt til en foreløpig 2. plass i Vakthusøyas fiskekonkurranse mens Tina’s fangst på 1,8 kg ble veiet, funnet for lett og sluppet ut for å spise seg fet. En torsk senere ble det middag, torsketunge til forrett og en fantastisk ovnsstekt torsk med nøttelokk og soyasmør til hovedrett.

IMG_3092_boost_d

Dagen etter ble det omvisning på øya i lett regnvær (de eneste timene med regn hele turen!). Både butikken og tranhuset ble besøkt og mye fiskehistorie lært. En søppelbåt var ventet i løpet av uka og et av loftene på sjøhusene skulle ryddes litt. Ingeniørene Carl Joachim og Audun laget seg en rampe fra loftet hvor de sakte, men sikkert, kunne heise ned metalltraller og ca. 120 gamle klippfisk-tørkebrett. Jentene stod klar på bakken for mottak, stabling og klipping av klippfiskbrett. Noen effektive timer senere var loftet tømt, kaien full, skyene borte og sola tilbake på plass.

FullSizeRender 45

Da finværet bare fortsatte satte vi, dagen etter, kursen litt nordvest mot fjellet Matmora. En flott topp på 788 m.o.h. hvor vi gikk fra bjørkeskog, via steinrøyser og opp i snøen før toppen ble nådd. Der ventet en utrolig utsikt hvor vi kunne se mye av Lofoten og helt inn til fastlandet.Nedstigningen var noe mindre bratt, men ga oss desto mer tid til å nyte den fantastiske utsikten over havet. Det er stor forskjell på flo og fjære i Lofoten og det ble tydelig da vi tittet ned i vika hvor store banker av hvit sand kom opp fra det krystallklare sjøvannet. Middagen, bacalao, ble laget på primus og inntatt på en nærliggende strand med havørn susende 50 meter fra oss. Nok en opplevelsesrik dag og kveld.

IMG_3144_strand

Torsdagen ble av Audun og Tina brukt som turistdag i vakre Henningsvær. Tørrfiskhjellene ble tatt i nærmere øyesyn og til Auduns store glede var gamle togskinner tatt i bruk for å holde all fisken oppe. Dagens middag stod igjen av fersk selvfanget torsk, denne gangen tradisjonelt ’trukket’. Audun stod igjen for den største fangste på 3,3 kg, men til Tinas trøst fikk hun denne gangen hvertfall beholde torsken på 1,5 kg. Sola hadde virkelig skrudd på varmen og middagen kunne nytes ute i shorts og t-skjorte.

SAM_1309strand

Siste dagen ble brukt til litt småjobbing av Maja, Carl Joachim og Tina mens Audun hadde en kort hjemmeeksamen. Etter lunsj ute i solsteken ble det planlagt fjelltur og bading. Toppen Festvågtiden (541 m.o.h.) ble besteget med nydelig utsikt over Henningsvær. På vei ned ble det bading i Heiavannet, boller fra Lysstøperiet og kaffe. Fisk ble igjen planlagt til middag, men torsken virket ikke helt fornøyd med sol, blikkstille hav og 25 grader. Etter Audun sin vanlige storfisk (denne gangen «kun» 2,7 kg) tok det over en time før neste brukbare fisk ble tatt opp. Men mat ble det til slutt og nydelig Fish ‘n’ chips i solveggen ble inntatt sammen med en iskald Lofotpils. Før kvelden var omme tok vi en tur til Henningsvær downtown og Klatrekafeen hvor den lokale stjernen Ole-Johnny hadde konsert. I midtnattsol og fremdeles blikkstille hav rodde Carl Joachim oss taktfast tilbake til øya.

img_3307.jpg

Avreisedagen var kommet, men hvem kan reise fra et så vakkert sted i strålende solskinn og stille hav. En liten kajakktur mellom Henningsværs øyer, båtløfting og en supergod rabarbra-pai måtte til før vi sa hadet til Maja og Carl Joachim og satte kursen nordover og ut av Lofoten.

Tusen, tusen takk til Maja og Carl Joachim for at vi fikk komme og besøke dere på de fantastiske stedene Vakthushøya, Henningsvær og Lofoten!

SAM_1305_fjell
Takk for oss!

PS: Vi lot finværet være igjen i Lofoten til glede for nye besøkende 🙂

 

 

En kommentar om “Gjesteinnlegg – Audun og Tina

  1. Takk for veldig god hjelp med innsats på rydde, klippe og stablefronten mellom utfluktene, settes veldig pris på

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s