Hipp hipp hurra!

Gratulerer med dagen! 🇳🇴

I år skulle 17. mai feires i Henningsvær, noe litt annerledes enn å feire i Oslo. I Oslo er det vel noe sånn som 120 ulike skoler i barnetoget og godt over 60 000 som går. Det blir altså et veldig langt tog, kanskje litt i lengste laget kan noen mene. På skolen i Henningsvær er det fra 1. til 10. klasse tilsammen 50 elever, så her er det ingen fare for at toget blir for langt. Og man trenger jo ikke mange mennesker for å lage et bra tog! Barnehagen deltok også i toget med egen fane, og toget hadde et fantastisk korps som gjorde 17. mai-stemningen komplett!

Men før vi dro over til Henningsvær var det jo på sin plass å få heist et flagg på øya. Vi fant fram et stort, fint flagg,  men vi fant ingen flaggstang, så vi ble nødt til å improvisere. Nok en gang kom de gamle fiskehjellstengene til hjelp. Flagget ble heist og svaiet i vinden utover dagen på vår hjemmelagde flaggstang. 😁

Vi hadde et tog vi måtte rekke, så vi satte oss i båten og kjørte inn mot Henningsvær. Litt i det fjerne kunne vi høre de taktfaste rytmene komme nærmere mot oss. Plutselig var de passert, og vi hang oss på! Etterpå fulgte vi resten av gjengen inn på det lokale samfunnshuset, Festiviteten, der vi fikk i oss litt kortreist sjokoladekake. For å være helt sikker på at vi fikk i oss nok mat på nasjonaldagen ble det blåskjell på Lofotmat til lunsj, med et lite glass hvitt for å kunne skåle for Norge!

Tilbake på øya litt senere på dagen gjorde vi klart for nytt besøk. For i morgen kommer nemlig Kongen og Dronningen til øya! Neida, men vi får besøk fra hovedstaden. Denne gang av Endre, Ingeborg og Andreas. Vil de ta ledelsen i Vakthusøycupen? 🤔

En annerledes og fin nasjonaldag er over! Håper alle har hatt en flott feiring! Hipp hipp hurra! 🇳🇴😁

En kommentar om “Hipp hipp hurra!

  1. En anderledes 17. maifeiring og også en dere nommer til å huske resten av livet. Toget på Nærsnes er bare litt større 🇳🇴😀. Hipp hipp hurra 🇳🇴

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s