Snytindhytta

Okei, la oss fortelle dere om en hytte. Ut.no har kåret den til Norges råeste toppturhytte og freeskiers.com har rangert den som en av verdens aller beste toppturhytter! Vi tok skiene fatt, pakket bilen og kjørte mot Vesterålen. Dette måtte vi sjekke ut!

Etter ca to timers kjøretur var vi framme ved en skråning rett ved veien. Det var visst her det skulle starte. Vi visste ikke helt hva vi hadde i vente (og det var kanskje like greit..), men vi var forberedt på minst 4 timers tur inn over fjellet. Det begynte rett opp, først litt på beina med skiene på ryggen, for så å sette på oss skiene og starte vandringen videre rett opp gjennom skogen. Etter litt over en time var vi på toppen! Av første bakke… Videre bar det innover og oppover, og med et massivt inntak av kalorier som det virket som forsvant raskere enn de ble fortært. Da vi hadde passert 4 timer følte vi at vi måtte nærme oss, vi var langt inne i fjellheimen, men vi så ingen hytte. Vi begynte å bli rimelig slitne og litt snøblinde, så gleden var stor da vi endelig fikk øya på hytta! Ville det være noen andre der? Vi kom fram, men der var det ingen hjemme. Heldigvis var DNT-hytta ulåst, så vi kom oss inn. Ellers så tror jeg vi hadde knust en rute, for vi var veldig klare for å få i oss mer mat og la føttene få puste igjen. Ved ble fyrt opp og snø ble smeltet. Vi var i hus! Eller hytte da.

Dagen etter. Upåklagelig vær og pudder! Og på kvelden var vi på galla-middag på Slottet (via P1). Vi ble en natt til før vi dro hjemover. To dager på Norges råeste toppturhytte. Helt alene. Strålende sol. Ingen vind. Ingen mobildekning, Prøv det. Kan anbefales.

Ikke overbevist? Snurr film! 🎬

7 kommentarer om “Snytindhytta

  1. Sykt!!!

    Maja – du kommer til springe fra meg og Lars opp et fjell i Hemsedal på neste års ski-cissp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s